Prodrive, British Motorsport -asiantuntija, on ilmoittanut, että FIA: n Cross Country Rally -autot saavat uuden ympäristöystävällisen biopolttoaineen tämän vuoden kilpakaudella. Yrityksen Dakar Rally -kilpailijat käyttävät myös samaa polttoainetta, kun tapahtuma alkaa tammikuussa 2022.
Yhtiö teki yhteistyötä Coryton Advanced Fuels -yrityksen kanssa hankkeelle kehittäen omaa kestävän polttoaineen kantaansa, joka lupaa vähentää kilpa -autojensa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosentilla verrattuna tavanomaisella lyijytöntä bensiinillä.

Mitkä ovat synteettiset polttoaineet? Efuels selitti

Lisäksi Prodriven kilpa -autot eivät vaadi muutoksia biopolttoaineen hyväksymiseksi – se on suora korvaava normaalille bensiinille auton tavallisessa polttoainesäiliössä. Yhtiö on jo arvioinut polttoainetta Hunter T1+ Dakar Racer -sovelluksessa täysin tavallisella moottorilla, eikä se ole muuttunut suorituskyvyssä.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Prodrive toivoo, että sen ekologisten fuelien käyttö Motorsportissa osoittaa polttoaineen toteutettavuuden tavanomaisissa tuotanto-ajoneuvoissa ja antaa tekniikalle globaalin vaiheen, jolla voidaan korostaa päästöjen etuja. Kestävä polttoaine valmistetaan jalostettujen maatalousjätteiden ja efuelien sekoituksesta, joka on luotu ilmakehän hiilen sieppaamiseen.
7

Kun sen ralli- ja Dakar Racing -harrastukset ovat poissa tieltä, Prodrive aikoo myös ajaa ekologisen polttoaineen melkein identtisen sekoituksen joissakin maantieautoissaan ja vielä enemmän osoittaa tekniikkaa-yrityksen mukaan polttoaineen tulisi olla yhteensopiva käytännössä minkä tahansa bensiinikäyttöisen ajoneuvon kanssa.
Prodriven puheenjohtaja David Richards sanoi: ”Olen suuri Motorsportin puolustaja, joka ottaa johtoaseman kehittää, todistaa ja edistää uusia tekniikoita, jotka voivat auttaa käsittelemään ilmastomuutosta.
”Tuhansien mailin kattamalla kovimpien maastojen yli, Dakar ja FIA: n maailmanmestarien maastohiihdot ovat ihanteellinen ympäristö esittelemään seuraavan kestävän polttoaineiden etuja ja osoittaa, että niitä voidaan käyttää maantieautoissa vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttö, samalla kun se tarjoaa saman suorituskyvyn ja alueen. ”
Paljon suurempia yrityksiä kuin Prodrive on myös hypännyt synteettiseen polttoaineen vaunuun. Porsche on jo alkanut teollistuttaa hiilidioksidifuel-prosessia, joka on äskettäin murtanut maansa uudessa CO2-neutraalissa polttoainehallinnollaan Chilessä. Kuten Prodrive, saksalainen tuotemerkki käyttää myös polttoainettaan Motorsportissa ensin osoittaakseen tehokkuuttaan.

Napsauta tätä lukeaksesi kaikki Porschen uudesta CO2-neutraalista polttoainehaitosta Chilessä…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *