, nimeltään ENSIMMÄISEN JÄRJESTELMÄ Jalankulkijoiden välisen ohjausapu, se on nykyisen auton jarrutusturvajärjestelmän kehittäminen. Tällä hetkellä nämä eivät kykene välttämään onnettomuutta kokonaan, jos auto kulkee liian nopeasti tai jalankulkija kulkee polkuaan viimeisenä hetkenä. Ja tutkimukset osoittavat, että näin on 40 prosenttia kaikista autojen ja jalankulkijoiden törmäyksistä.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

• Toyota -uutiset ja arvostelut
Arvioimme uuden tekniikan prototyypin Toyota Prius -sovelluksessa. Matkustaessa 40 mph: lla nukke oli pyöristetty autostamme. Alla oleva eteenpäin suuntautuva lasertutka, joka skannaa edessä olevan tien, havaitsi odottavan törmäyksen, kun taas tietokone kehitti vaaditun kiertävän toiminnan jalankulkijoiden odotettavien kurssin perusteella.
Neljän sekunnin kuluttua mahdollisesta vaikutuksesta auto antoi varoituksen vilkuttamalla valoa viivalla. Alle kaksi sekuntia vaikuttaa, se vei kiertävät toimenpiteet sekä automaattisesti jarruttamalla että ohjaamalla autoa, ilman meitä edes koskettamalla säätimiä, välttäen törmäystä. Jos olisimme halunneet, olisimme voineet ohittaa järjestelmän pitämällä ohjauspyörää tiukasti tai voimakkaasti ohjaamalla nukke.
Nykyisessä muodossaan jalankulkijoiden välttämisjärjestelmä voi ohjata auton vain 70 cm: n kurssilleen eikä koskaan kaistalta, jossa se matkustaa. Muiden anturien käyttöönotto voisi kuitenkin antaa sen kehittää tutkimaan auton koko ympäristöä, joten se on niin voi ohjata automaattisesti mihin tahansa täysin vapaaseen tilaan, jos se on turvallista.
Toyota sanoo, että jalankulkijoiden välttämisen esittelyohjelmalla voi olla saatavana autoissa kolmen vuoden kuluessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *