Groupe PSA: n ja FCA: n välinen sulautuminen on saatu päätökseen tuottamaan maailman neljänneksi suurin tekijä. Entinen PSA -pomo Carlos Tavares johtaa äskettäin kehitettyä liiketoimintaa toimitusjohtajana, kun taas muut johtotehtävät tarkistetaan lähipäivinä.
Nimi Stellatis viittaa latinalaiseen sanaan ”stello”, joka osoittaa “kirkastaa tähtiä”. Viimeisimpien myyntilukujen perusteella Stanttisessa on oltava 8,7 miljoonan yksikön vuotuinen tuotantomäärä, joka sijaitsee vain Volkswagen-ryhmän, Toyota ja Renault-Nissan-liittouman takana. Äskettäin integroitu liiketoiminta päätyi myös maailman kolmanneksi suurin valmistaja, ja vuotuinen liikevaihto oli 170 miljardia euroa (144,3 miljardia puntaa).
Mainos – viesti jatkuu alla

• Renault-Nissan Alliance esittelee kustannussäästöaloitteen
Sulautuma näyttää olevan hyödyllinen askel molemmille juhlille – PSA pääsee pääsyn Yhdysvaltojen markkinoille ja FCA: lle pystyä hyödyntämään PSA: n uudempia (ja sähköistettyjä) autoalustoja. Lisäksi mahdollisuudet, kuten itsenäiset ja linkitetyt autoprojektit, voivat olla myös putkilinjassa.
Sulautuneen liiketoiminnan omistajuus jaetaan 50/50 PSA: n ja FCA: n osakkeenomistajien välillä. Entisen tuotemerkin sijoittajille osoitetaan 5,5 miljardin euron (4,7 miljardin punnan) osinko, kun taas jälkimmäisen yrityksen osakkeenomistajat saavat ilmoitetun 3 miljardin euron (2,6 miljardia puntaa).
PSA: Siirtyminen kohti Amerikan markkinoita
Nykyisessä muodossaan sulautuminen saattaa asettaa PSA: n ehdottamat suunnitelmat mennä Pohjois -Amerikan markkinoille pitoon Tavaresin mukaan, mikäli FCA: n vahvan olemassaolon siellä jo. “Näemme Pohjois -Amerikan FCA: n kestävyyden olevan erinomainen, samoin kuin meillä on 12 kuukautta eteenpäin [kun taas sulautumisprosessi päättyy] uskomaan siihen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *