tuttu menetelmä maissipohjaisen etanolin biopolttoaineen sekoittamiseksi bensiiniin ei ehkä ole yhtä ympäristöystävällinen kuin suoraan bensiinin hyödyntäminen, uusi tutkimustutkimus Yhdysvalloissa on ehdottanut.
Kansallisen tiedeakatemian julkaisussa julkaistu tutkimus toteaa, että maissipohjainen etanoli “ei ole ilmastoystävällinen polttoaine”. Itse asiassa tutkimuksen mukaan se on 24 prosenttia enemmän hiiliintensiivistä kuin bensiini, joka johtuu modifioinnista maissin kasvattamiseen etanolin valmistukseen tarvittaessa prosessoinnin ja palamisen lisäksi.

Parhaat sähköajoneuvot ostaa 2022

Tutkimus on ristiriidassa Yhdysvaltain maatalousministeriön aikaisemman tutkimuksen kanssa. Geoff Cooper, Yhdysvalloissa uusiutuvan polttoaineen yhdistyksen toimitusjohtaja, huippulaatuinen tutkimustutkimus ”täysin kuvitteellinen ja virheellinen”, julistaen sen mainitsevan “pahimpien tapausten oletukset” ja “kirsikkavalittuja tietoja”, Autoblog raportoi.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Amerikkalaisia ​​öljynjalostajia on tarpeen lainsäädännöllä vuodesta 2005 lähtien sekoittamaan 15 miljardia gallonaa (68 miljardia litraa) maissipohjaista etanolia Yhdysvaltojen bensiiniin vuosittain.
Yhdistyneessä kuningaskunnassa E10 -bensiini – joka sisältää 10 prosenttia etanolia – korvasi E5 -bensiinin (viisi prosenttia etanolia) lyijyn perustyypiksi syyskuussa 2021. Tämä, hallitus väitti, vähentäisi hiilidioksidipäästöjä 750 000 tonnilla vuodessa – vastaava ottamaan 350 000 bensiinikäyttöistä ajoneuvoa tieltä.
USA: n bensiinin etanolissa on peräisin maissista, Yhdistyneessä kuningaskunnassa se tulee materiaaleista, kuten heikkolaatuisista jyvistä, sokerista ja tuhlauspuusta.
Siirry nyt kestävän kehityksen keskuksen sivulle saadaksesi lisätietoja ympäristöystävällisestä moottorista …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *