pyrkiessään parantamaan ympäristötietoaan Jeep tarjoaa vain uuden Grand Cherokee -maastoautonsa 4xe-plug-in-hybridi-voimansiirrolla Euroopassa, mikä merkitsee brändin seuraavaa seuraavaa vaiheet sähköistämisen suhteen.
Eurooppalaisen debyyttinsä, yrityksen lippulaivamaastoauton tällä Atlantin puolella, aloittaa siirtymisen kohti vain sähköisiä voimansiirtoja osina eurooppalaisesta alueestaan, koska amerikkalainen tuotemerkki pudottaa puhtaan petrolinsa ja dieselmoottorinsa vuoden loppuun mennessä, mukaan toimitusjohtajalle Christian Meunier. Seitsemän paikkaista kolmen rivin Grand Cheroke -tapahtumaa ei kuitenkaan tarjota täällä.

Kymmenen parhaan hybridi -maastoauton ostamista varten 2022

Meunier kertoi Auto Expressille, että ”useimmilla Euroopan markkinoilla Italiaa lukuun ottamatta meillä on 100 prosentin sähköinen alue – jokainen Jeep on joko MHEV tai 4XE. Pudotamme jäätä. Pudotamme tavallisen kaasun [bensiinin] ja dieselin – ja niin tapahtuu tämän vuoden aikana. Se on melko rohkea lausunto ja kiihtyvyys sähköistyksestämme kohti visioamme nollapäästövapaudesta. ”
Mainos – artikkeli jatkuu alla

”Ja vuoteen 2025 mennessä meillä on nollapäästö Bev Jeep jokaisessa globaalissa maastoauto-segmentissä. Uskomme, että tämä on iso tilaisuus Jeepille. ”
Brändin viidennen sukupolven Grand Cherokee perustuu aivan uuteen arkkitehtuuriin ja siinä on 2,0 litran turboahdettu nelisylinterinen bensiinimoottori, joka ajaa kahdeksan nopeuden automaattista vaihdelaatikkoa, kun taas 17,3 kWh akku syöttää paria sähkömoottoreita (yksi moottori /Generaattori, toinen asemoottori vaihdelaatikossa), joka auttaa hybridi-Grand Cherokee säilyttämään mallin legendaarisen maastoajoneuvon.
20

Bensiini- ja sähkömoottorit tuottavat yhteensä 375 hevosvoimaa ja 637 nm vääntömomenttia, kun taas Jeep väittää nollapäästöalueen 31 mailia ”kaupunkialueilla”. 4xe tosiasiallisesti valmistui vain kuuluisan maastoautojen Rubicon-polun vain sähkövoimalla; Tuotemerkki ei kuitenkaan ole vielä paljastanut mitään suorituskyky- tai polttoainetehokkuustietoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *