Tupakointi autoissa, joissa on läsnä olevia lapsia
Walesin hallitus on käynnistänyt päätöksenteon kuulemisen yhdessä erillisen Englannin terveysministeriön kanssa, kun nämä kaksi hallitusta etsivät näkemyksiä päätöksestä.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

Walesin hallitus sanoo, että sen tavoitteena on suojella nuoria käytettyjen savun vaikutuksilta suljetussa tilassa.
Se oli myös ensimmäinen maa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, joka harkitsee tupakoinnin käsittelyä autoissa, kun lapset ovat läsnä. Se sanoi, että ne, jotka katoavat kiellosta, voivat kohdata sakkoja ja pisteitä lisensseistään.
Kaikki Walesin hallituksen antamat määräykset sovellettaisiin yksinomaan Walesiin. Hallitus kuitenkin sanoo, että Englannin terveysministeriöön “koordinoida lähestymistapoja” asiasta.
• Saksan autojen huonoin moottorin vikojen vuoksi ‘
Walesin hallitus on tukenut Cardiffin yliopiston tutkimusta havainnoista, että jokainen kymmenestä Walesin lapsesta altistuu savuautojen savulle.
Yliopisto havaitsi myös, että yksi viidestä lapsesta vanhemman kanssa, jonka tupakoi, sanoo, että aikuiset jatkavat valaistusta perheajoneuvossa.
On edelleen kysymysmerkkejä siitä, kuinka lakia noudatetaan, samoin kuin huolenaihe siitä, kuinka autoilijoita valvotaan rikosten, kuten kaistajoukon tai turvavyön käyttämättä jättämisen vuoksi.
Luvut osoittavat, että Englannissa yli 430 000 11–15-vuotiasta lasta altistetaan käytettyjen savun autoille joka viikko, ja vastaava kiellon on jo olemassa joissain osavaltioissa Amerikassa, Australiassa, Kanadassa ja muutamassa Euroopan maassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *