Swindon Powertrain, brittiläinen tekniikkayritys, joka vastaa kokonaan sähköisestä Swind-E Classic Mini -yrityksestä, on käynnistänyt pienikokoisen ”laatikko” -moottorinsa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hinnat alkavat 6400 puntaa, lukuun ottamatta arvonlisäveroa, ja ensimmäisten toimitusten odotetaan saapuvan elokuussa 2020.
Swindon Powertrain väittää, että sen pudotus-sähkömoottoripaketti on riittävän tehokas korvaamaan polttomoottori monissa hyötyajoneuvoissa, salongeissa ja urheiluautoissa. Dinky -ulottuvuuksiensa ja poikittaisen suuntautumisensa vuoksi yritys sanoo myös, että moottori löytää erityistä käyttöä klassisissa autojen muuntamisprojekteissa.

Edullisimmat myytävänä olevat sähköautot

Yrityksen mukaan järjestelmä voi korvata bensiinimoottorin nelikirjassa tai yhdistää suuremmalla akkupakkauksella ja käyttää sähköistetyn akselina tavanomaisesti moottorilla varustetussa matkustaja-ajoneuvossa muuttamalla ne hybridi-sähkökäyttöön.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Moottorin lähtö on 107 hevosvoimaa, mikä on suunnilleen yhtä suuri kuin turboahdetun 1,0 litran kolmen sylinterisen bensiinimoottorin teho. Lisäksi se painaa alle 50 kg ja astuu vain 441 mm pitkä, 384 mm leveä ja 228 mm pitkä – mikä tarkoittaa, että sillä on korkein markkinoiden sähkömoottori.
Moottorin lisäksi Swindon Powertrainin EV-paketti sisältää yhden nopeuden voimansiirron, avoimen eron ja metrin kaapeloinnin. Ostajat voivat myös valita kahden invertterin välillä valitsemansa akun jännitteestä riippuen. Saatavana on myös kaksi lopullista käyttövaihtoehtoa, jotka sopivat ajoneuvon pyörien ja kuljettajan huippunopeuden vaatimuksiin. Rajoitettu liukupoika voidaan myös splip-erottelua valinnaisena ylimääräisenä.
Mitä teet Swindon Powertrainin uudesta laatikon EV -moottorista? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *