Mercedes-AMG on asettanut suorituskyvyn sähköisen tulevaisuuden, jossa on kaksi uutta plug-in-hybridi-voimansiirtoa-joista tehokkain tarjoaa paljon enemmän kuin 804 hevosvoimaa sekä neliveto.
Sähköinen AMG-kokoonpano on huippulaatu E-suorituskyvyn bannerissa, samoin kuin Mercedes-AMG: n Formula 1 -operaatio on vaikuttanut siihen, että tekniikan siirto kilpailuista tielle avustavat kehitystä. Myös kaikki sähköiset AMG-mallit on vahvistettu.
Mercedes-AMG E-Performance -hybridit: moottori, akku sekä sähkömoottori
AMG: n mukaan uudet yksiköt moottorit molemmat käyttävät modulaarista hybridijärjestelmää. He hyödyntävät yrityksen tuttua 4,0 litran turboahdettua V8: ta, samoin kuin muokattua versiota 2,0 litran nelisylinterisestä turboahdetusta nelisylinterisestä moottorista, jota käytetään A 45-superhatchissa.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Nämä palamisyksiköt liitetään yhdeksän nopeuden AMG-nopeusvaihteistoon siihen, mikä AMG-puhelu kutsuu ”täysin muuttujaksi” 4Mattic+ nelivetojärjestelmää, joka auttaa jakeluvoimaa.
6

Molemmille moottoreille taka -akselin sähkömoottori ajaa erikseen vaihdelaatikosta, mikä mahdollistaa voimansiirron nopeamman voimakkaamman kiihtyvyyden. Uudet PHEV -voimansiirrot tarjoavat myös nollapäästöjä, jotka kulkevat myös lyhyemmillä etäisyyksillä.
Voimansiirrosta riippuen sähkömoottori voi luoda ylimmän tehon jopa 201 hevosvoiman enintään 10 sekunnin ajan, samoin kuin 320 nm vääntömomentti. Jatkuva voima on kuitenkin 94 hevosvoimaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *