Renault on esikatselut seuraavan sukupolven tekniikkaa, joka tukee tulevia maantieautojaan, yksityiskohtaisesti tehokkuuden, kevyiden rungon osien ja edistyneen autotekniikan voimakkaan kehityksen ja prototyyppien esittelyn tietokonekontrolloituina Autonomiset ajoajoneuvot.
• Renault -uutiset ja arvostelut
Ranskalainen valmistaja keskittyy voimakkaasti hiilidioksidipäästöjen minimoimiseen ja polttoainetalouden lisäämiseen seuraavalla malliaallolla, hyödyntäen edistyneitä turboahdin ja kaavan yhden inspiroidun tekniikan.
Mainos – viesti jatkuu alla

Renault on kehittänyt uuden kaksois-turboahtojärjestelmän nelisylinterisille dieselmoottoreilleen, mikä antaa minne tahansa 2–8%: n parannuksen tehokkuudesta sovelluksesta riippuen. Järjestelmä käyttää pientä turboa huippuluokan toiminnan ja vääntömomentin parantamiseksi-joka työskentelee melkein tyhjäkäynnillä-suurempi turboahdin otti haltuunsa hieman alle 2000 rpm antaakseen voimakkaan voiman korkeammilla kierroksilla.
Renault on myös keskittynyt autopainon minimoimiseen, väittäen 10 kg: n painonsäästöjen tuloksena 1 g/km hiilidioksidin vähentymiseen. Edistyneen takaluukun muotoilun esittely etenemispajassa – takasiulan parittaminen suoraan kengän kannen kehykseen ensimmäistä kertaa – kehitys säästää 2,5 kg.
Renaultin varapuheenjohtaja Suunnittelu ja laatu Jean-Michel Billig vahvisti Automobile Expressille, että yritys tutkii komposiittimateriaaleja, kuten hiilikuitua lisäksi painonsäästöä varten, mutta asiakkaan loppukustannukset ovat tällä hetkellä liian suuret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *