Uudet autotakuut eivät kata kulumista. Osat, kuten pyyhkimen terät, jarrupalat ja renkaat, luokitellaan tarvikkeiksi, ja omistajan on maksettava, kun he tarvitsevat vaihtamisen. Mutta mikä on “oikeudenmukainen” kuluminen?
Cathy Brown, Helstonista, Cornwallista, ei todellakaan uskonut olevan reilua, että Hyundai ei kata korjausta hänen i20: een takuun alla. Korvaava osa ei ollut mitään niin vähäistä kuin pyyhkimen terät – se oli kytkin. Ja auto oli vain neljä kuukautta vanha, ja kello oli 3500 mailia.
Mainos – viesti jatkuu alla

“Olen ajanyt yli 40 vuotta eikä ollut koskaan ollut ongelmia aiemmin”, Cathy sanoi. “Edellisen autoni kesti 11 vuotta!”
Pidätys on kuluminen – ja olisi epäreilua odottaa, että yritykset korvaavat ne, kun ne kuluvat vanhemmille ajoneuvoille.
Mutta ehdottomasti mikään yritys ei pidä “oikeudenmukaisena” asiakkaalle, joka voi jalkaa laskun korvauspidosta neljän kuukauden ikäisen ajoneuvon kanssa? Hyundai teki. Sen asiakaspalvelukeskuksen johtaja kirjoitti Cathylle sanomalla, että se sopi hänen jälleenmyyjänsä suorittamasta tutkimuksesta.
“Ei ollut todisteita siitä, että valmistusvika”, kirjoitti asiakaspalvelupäällikkö. “Holdin huolen syy oli kuluminen, ja sen seurauksena sitä ei katettu takuun ehtojen mukaisesti.” Johtaja lisäsi loukkaantumisen loukkaantumista ehdottamalla, että pidätysvaurio on saattanut olla Cathyn ajotyyliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *